Balogh Zsuzsanna
gyógytornász

Telefon (munkaidőben)
06 20 / 979 – 2661

Rendelési idő:
Hétfő, Kedd délután (időpontegyeztetés után)

Szakterület:
gyógytorna
inkontinencia kezelés

Egyetem:
Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász Képző Szak

Beszélt nyelvek:
Angol

Balogh Zsuzsanna gyógytornász vagyok, a ProctoMed Centerben 2015 óta számos kismedencét érintő kórkép fizioterápiás vizsgálatával és kezelésével foglalkozom, mint például, fájdalom syndrómák, gátizomzat gyengeség, illetve feszesség, inkontinenciák, ürítési nehézségek, székrekedés, aranyeresség.

Végzettségemet tekintve, először a Bókay János Egészségügyi Szakközépiskolában általános ápoló és asszisztens oklevelet szereztem, majd a tanulmányaimat az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar Gyógytornász Képző Szakán folytatva, 1991-ben diplomáztam Budapesten. A főiskola után a Szent Rókus Kórházban kezdtem dolgozni, Reumatológia, Belgyógyászat majd Neurológia osztályokon. Gyermekeim születése után 1998-ban az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezdtem dolgozni, miután családommal Budakeszire költöztem, és 21 évig ott tevékenykedtem. 2019 óta főállású vállalkozóként folytatom gyógytornász-fizioterapeuta hivatásom gyakorlását. Folyamatosan képzem magam, az utolsó nagyobb lélegzetvételű tanulási projektem a Maitland manuálterápia kurzus volt, ahol sikeres vizsgát tettem. (2014-2016.) A kismedencei fizioterápia, a gátizom rendellenességek témája kezdetektől jelen van a munkámban, lakóhelyemen az évtizedekig tartott kismama torna részeként, a kórházi munkában a köhögéssel élő betegek kapcsán, majd a ProctoMed-ben megtapasztalt betegség variánsok terápiájának szerves részeként. Az itthon fellelhető képzések elvégzése után, az Egyesült Királyságban folytattam tudásom bővítését ebben a témában. 2019 óta a Nemzetközi Uroginekológiai Társaság szervezésében számos kurzus résztvevője voltam. A szakmai konferenciákat nem csak hallgatóként látogatom rendszeresen, hanem 2008 óta szinte évente tartok előadásokat fizioterápia-rehabilitáció, hegmasszázs és légzésrehabilitáció, kismedencei fizioterápia témákban. A gyógytornász képzésben 2009-2019 között gyakorlati oktatóként tevékenykedem magyar és külföldi hallgatók oktatásában. 2009-2014 között belekóstoltam az otthonápolás gyógytornászi feladataiba is.

A kismedencei témakörben az alábbi képzéseken vettem részt:

 • 1991-1992: Szülésfelkészítés, terhestorna, intimtorna
 • 1993: Perinatalis pszichoprofilaxis- és szülői szerepre való felkészítés
 • 1999: Inkontinencia rehabilitáció
 • 2005: Urofitness
 • 2016: Evidenciák a medencefenék fizioterápiájában
 • 2018: EMG Biofeedback incontinencia kezelés (MIND Media)
 • 2018: Kismama taping (Balance Akadémia)
 • 2019: Gátizmok diagnosztikája és kezelése (IUGA, Egyesült Királyság)
 • 2020: Beyond Keegels
 • 2021-2022: Viscerális manipuláció (alap kurzus, belek, máj, méh, prosztata)
 • 2022: Inkontinencia kezelés új eszközei
 • 2022: SI terápia
 • 2023: Globális kismedencei egészség (IUGA)

Az elmúlt évtizedekben nagyon sok nőt és férfit sikerült megtanítanom a medencefenék záróizmainak tudatos működtetésére. A ProctoMed rendelőben egyénre szabott program keretében, egyéni, általában eszközös, illetve manuális kezelésekre van lehetőség.

Időpontfoglalás

Időpont-
foglalás

Foglaljon időpontot telefonon, vagy válassza ki az Önnek megfelelő alkalmat visszahívásra, kapcsolati űrlapunk kitöltésével.

Proktológia

1126 Budapest,
Királyhágó u. 2. fszt.1.

Gasztroenterológia

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Bőrgyógyászat

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!