Szövettani mintavétel

Proktológiai vizsgálat során gyakran derül fény ismeretlen eredetű szövetszaporulatra, gyulladásra, melynek pontos eredete, természete kizárólag szövettani vizsgálattal határozható meg. Már a fizikális vizsgálat legelején, a végbélnyílás körüli bőr megtekintésekor a legkülönbözőbb bőrelváltozásokkal találkozhat a vizsgáló orvos. Amennyiben a klinikai kép alapján a bőrbetegség típusa biztonsággal nem határozható meg, illetve felmerül rosszindulatú daganat gyanúja, a szövettani mintavétel elengedhetetlen. Az eszközös vizsgálatok, anoscopia és rectoscopia során szintén látótérbe kerülhetnek olyan ismeretlen eredetű gyulladásos vagy daganatra gyanús elváltozások, amelyek a pontos diagnózis érdekében szövettani mintavételt tesznek szükségessé. A szövettani lelet birtokában lehetővé válik az esetlegesen kimutatott betegség mielőbbi, célzott kezelése.

Fáj-e a mintavétel?

A bőrből, illetve a végbél legalsó, ún. érző zónájából a szövettani mintavétel minden esetben helyi érzéstelenítésben történik. A végbél magasabb, ún. nem érző zónájából a szövettani mintavétel fájdalmatlan.

Proktológiai mintavétel

Időpontfoglalás

Időpont-
foglalás

Foglaljon időpontot telefonon, vagy válassza ki az Önnek megfelelő alkalmat visszahívásra, kapcsolati űrlapunk kitöltésével.

Proktológia

1126 Budapest,
Királyhágó u. 2. fszt.1.

Gasztroenterológia

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Bőrgyógyászat

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!