Pilonidalis cysta műtét

A beavatkozást rendelőnkben minimálisan invazív elveken alapuló műtéti technikával operáljuk.

A pilonidalis cysta vagy más néven sinus pilonidalis betegség két különböző formában jelentkezhet és egyben igényelhet kezelést. Heveny, gyulladásos állapotban a keresztcsont felett kialakult cysta felülfertőződik és fájdalmas tályog alakul ki, ami minden esetben sürgős sebészi feltárást tesz szükségessé. Ez legtöbbször ambuláns körülmények között, helyi érzéstelenítésben elvégezhető. A másik megjelenési forma a krónikus állapot, amikor a keresztcsont, illetve a farokcsont felett, a farpofák között a középvonalban apró, esetenként váladékozó, néha szőrszálcsomókat tartalmazó sipolynyílások láthatók. Ilyenkor gyakran a bőr alatt komplex járatrendszer található. Ezt a típusú elváltozást sok kórházban a mai napig szélesen kimetszik és a sebet nyitva hagyják. Ez a fajta másodlagos sebgyógyulás minden esetben hosszadalmas, hetekig, hónapokig tart és sok kellemetlenséggel járhat.

A ProctoMed Centerben modern, minimálisan invazív elveken alapuló műtéti technikát, az ún. pit picking műtétet alkalmazzuk. Ennek során a kóros járatrendszert aprólékosan kipreparáljuk és kiírtjuk anélkül, hogy nagy sebet hagynánk vissza. A pit picking műtétet kiegészíthetjük lézeres kezeléssel (SiLaC – Sinus Laser Closure). Ennek segítségével a legkisebb járatok is jól kezelhetők, lezárhatók, gyakorlatilag vérveszteség nélkül. A beavatkozás akár helyi érzéstelenítésben is elvégezhető. A műtét után a beteg hamar visszatérhet a normálhoz közeli életviteléhez, az apró sebek szinte fájdalommentesen gyógyulnak.

Időpontfoglalás

Időpont-
foglalás

Foglaljon időpontot telefonon, vagy válassza ki az Önnek megfelelő alkalmat visszahívásra, kapcsolati űrlapunk kitöltésével.

Proktológia

1126 Budapest,
Királyhágó u. 2. fszt.1.

Gasztroenterológia

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Bőrgyógyászat

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!