Tályog feltárás

A végbél körüli szövetekben kialakult tályog sebészi feltárása minden esetben szükséges, a beavatkozás azonnali megkönnyebbülést okoz.

Ha a végbélfájdalom hátterében a fizikális, valamint végbél ultrahang vizsgálatok tályogot igazoltak, akkor annak az egyetlen kezelési módja a mielőbbi sebészi feltárás. A beavatkozás történhet helyi érzéstelenítésben vagy bódításban is, ez függ a tályog méretétől, elhelyezkedésétől, illetve a beteg szubjektív panaszától. A műtét során a tályog felett a bőrön metszést ejtünk, a gennygyülemet kiürítjük, az üreget kiöblítjük. A műtét végén az üreget nyitva hagyjuk, hogy az elkövetkező napokban, hetekben képződő további sebváladék ürülni tudjon, a környező szöveti gyulladás tovább csökkenjen. A beavatkozás után a beteg a feszítő, lüktető fájdalmától azonnal megszabadul. A keletkezett seb a sebalap és a sebszélek felől folyamatosan sarjadni fog, a teljes gyógyulásig a seb naponta többszöri alapos langyos vizes zuhanyoztatása szükséges!

Időpontfoglalás

Időpont-
foglalás

Foglaljon időpontot telefonon, vagy válassza ki az Önnek megfelelő alkalmat visszahívásra, kapcsolati űrlapunk kitöltésével.

Proktológia

1126 Budapest,
Királyhágó u. 2. fszt.1.

Gasztroenterológia

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Bőrgyógyászat

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!