Ligasure aranyérműtét

A Ligasure aranyérműtét

Ez egy sebészi vágó, vérzéscsillapító eszköz, ami egy generátorból és egy finom ollóhoz hasonlatos kéziműszerből áll. 1998 óta használják. A készülék másodpercenként 3333-szor méri meg az adott szövet ellenállását és ennek megfelelően adja le az energiát. A szövetekben megtalálható saját anyagokat (kollagén, elasztin) használja fel a szövetek „forrasztásához”, ami a nyomás és hő hatására alakul ki. A hőhatás, minimális, így nem okoz a szövetekben kiterjedt roncsolást. Gyakorlatilag vérzésmentesen, vagy minimális vérzéssel tudunk gyorsan operálni. A beteg és a magunk biztonsága érdekében az eltávolított aranyér ellátó eréhez egy felszívódó varratot helyezünk be, hogy az utóvérzés legkisebb kockázatát is elkerüljük. Ezt a módszert rendelőnkben több mint 15 éve használjuk, több ezer ilyen műtétet végeztünk igen jó eredménnyel. A műtét szinte vértelenül történik, gyorsabb, kisebb utófájdalommal járó gyógyulás érhető el. Az 1 vagy 2 irányú aranyér eltávolításokat helyi érzéstelenítésben, maszkos bódításban is elvégezhetjük. A 3 irányú aranyér műtétnél már vénásan adott altató, fájdalomcsillapító keverékét használjuk. A beteg 1-2 órás megfigyelés után otthonába távozhat.

A Ligasure aranyérműtét előnyei

A Ligasure aranyérműtét előnye, hogy gyors, egyszerű, hatékony és vérveszteség nélküli. A sebgyógyulás hamarabb következik be, hiszen minimális a szöveti elhalás az alacsony (60-70 Celsius fokos) és rövid hőhatás miatt, és pontosan ezért más módszerekhez képest felére, harmadára csökken a gyógyulási idő. A fájdalom legfeljebb 7-10 napig lehet kellemetlen.

Természetesen, mint minden gyógyító beavatkozásnak, a Ligasure aranyérműtétnek is vannak szövődménylehetőségei, amelyek 1-2%-ra tehetők. Ezek, a sebgyógyulás zavarában, utóvérzésben nyilvánulhatnak meg, amelyek megoldhatók, elháríthatók.

ligasure aranyérműtét

Időpontfoglalás

Időpont-
foglalás

Foglaljon időpontot telefonon, vagy válassza ki az Önnek megfelelő alkalmat visszahívásra, kapcsolati űrlapunk kitöltésével.

Proktológia

1126 Budapest,
Királyhágó u. 2. fszt.1.

Gasztroenterológia

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Bőrgyógyászat

1024 Budapest,
Margit krt. 5/B. 1. emelet 1.

Iratkozzon fel hírlevelünkre!